Drømmefangere

Historien om drømmefangeren stammer oprindeligt fra Østamerika. Her ved Indianerne, at drømme har magiske egenskaber.

Nætterne er fyldt med både gode og dårlige drømme. Det siges, at hvis du hænger en drømmefanger over sengen eller i boligen, filtrerer drømmefangerens net alle nattens drømme, og lader kun de gode drømme flyde gennem hullet i midten, som blidt glider ned ad den bløde fjer til drømmeren nedenunder. De dårlige drømme, som ikke kender vejen, bliver viklet ind i nettet og opløses, når solen står op.

1 vare(r)
1 vare(r)

En Drømmefanger er et traditionelt indiansk håndarbejde.

Drømmefangeren fremstilles typisk af en ring af pilekviste, som der flettes et net om. Dette dekoreres med personlige eller hellige genstande. For nogle er drømmefangeren blevet et symbol på den indianske kultur.

Drømmefangere får deres navn fra det Ojibwe ord asabikeshiin” der betyder “edderkop” selvom de også er kendt under navnet “bawaajige nagwagan” eller “fanger af drømme.

Drømmefangere er fyldt med kraft ifølge shamanerne. Ringen repræsenterer livets cyklus. Og nettet repræsenterer drømmene, vi væver, mens vi sover, i vores sjæl og i energien der er skabt af den daglige aktivitet. h

Legenden fortæller, at der var en edderkoppekvinde ved navn Asibikaashi, der tog sig af de andre mennesker på jorden. Hun holdt øje med alle væsner i verden, bøjet over børn vugger og senge, mens hun vævede et tyndt, delikat og stærkt net, der kunne samle alt ondt i dets tråde og få det til at forsvinde ved solopgang.

Da hendes folk blev fordelt i Nordamerika, blev det meget svært at passe på alle børnene, så mødrene og bedstemødrene var nødt til at væve deres egne magiske net, der skulle fange onde drømme og mareridt for at beskytte deres børn.