Topsælgere

Her finder du hæklede bamser i høj kvalitet. Alle bamser er håndhæklede af Øko-Tex standard 100 certificeret bambus. De er godkendt i den mest kritiske Øko-Tex gruppe, nemlig gruppe 1, som betyder at de er godkendte til spædbørn. Alt er hæklet i 100% bambusgarn. Super blødt og med en glans som silke. De anti bakterielle egenskaber, som findes naturligt i bambus er bevaret. Det et meget let materiale, fleksibelt, slidstærkt og robust i forhold til vask.

Alle varer er CE mærkede, og FSC mærkede, hvilket betyder, at der er taget hensyn til naturen ved både dyrkning og fældning af bambus.

Bambus er både bæredygtigt og miljørigtigt

Planten kan vokse alle steder og er ret så hårdfør. Den kan klare både oversvømmelse og tørke, og har ikke brug for særlig meget vand. Der bruges ingen kemi, da bambus har sit eget anti bakterielle stof. Derfor er den også 100% biologisk nedbrydelig. Ved mekanisk forarbejdning, knuser man bambussen og de naturlige enzymer er med til at nedbryde den til en form, der kan spindes tråde på. Denne metoder er meget bæredygtig, og kræver absolut ingen kemi. Det er den samme metode, som bruges ved fremstilling af hamp og hør fibre. Metoden er meget hensigtsmæssig for miljøet, men kræver også en del mere arbejde. Derfor er den relativt dyr i forhold til kemisk forarbejdning. 

Høsten af bambus truer ikke bambus spisende dyr som for eksempel pandaen. Det er en anden type bambus, der bruges ved fremstillingen af tekstiler.

Der findes 2 miljømærkninger af bambus. FSC mærket, som bruges til mærkning af leverandører, og Oekotex mærket, som bruges til mærkning af tekstiler.