Uld og silke til din baby i den lækreste økologiske kvalitet      

70% super blød merinould og 30% silke. En fantastisk god kombination til de små, da silken får stoffet til at ligge helt glat mod huden.

Ulden er tempererende og dens gode egenskaber holder barnet varmt og tørt. Silken kan være let afkølende ved de lidt højere temperaturer. En super løsning til de små hele året.

 

Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær

 

Når kun det bedste er godt nok

Hvis du tror at uldtøj er kradsende og stift som i gamle dage, så tager du ganske fejl. 

Uldtøjet hos Sjæl og Sans er fremstillet i økologisk merino uld og silke.

Merinould er meget blødere, sammenlignet med almindelig uld, og holder din baby varm og tryg. 

Merinoulden kommer fra merino fåret, som har en ekstra blød og lækker uld. Sammen med silke, ligger materialet helt glat mod huden, og har ikke modhager på, som ulden havde i gamle dage.
Uld er temperaturregulerende og suger op til 40% af sin egen vægt. Det betyder, at ulden faktisk holder din baby varm, selv i våd tilstand. Den isolerer, og holder kroppen varm. Særligt omkring organerne, er det vigtigt at være isoleret mod kulde. Så en uld bodystocking uden ærmer, kan gøre mere, end du tror. Det giver tryghed at have uld direkte på kroppen. Musklerne slapper mere af, når kroppen er isoleret og varm, og man trækker ikke musklerne sammen. 

Merinould er velegnet til både varme og kolde temperaturer. I de kolde temperaturer, vil fugten blive absorberet fra kroppen og give varme, og i de lidt varmere temperaturer, vil den absorbere fugten og køle kroppen ned, når fugten fordamper. På den måde vil krop og uld arbejde sammen om, at regulere temperaturen.

Uld kommer ikke til at lugte af sved. Sveden fra vores krop lugter ikke i sig selv. Det er de bakterier, som opstår i sveden, der lugter. Da fugt fra kroppen optages i uld fibrene, er den ikke tilgængelig for disse bakterier. Derfor behøver du ikke vaske dit uld undertøj så ofte, som for eksempel bomuld.

Uldens fedtstof lanolin har mange fantastiske egenskaber. Det er sundt for huden, og bliver endda brugt i diverse cremer. Derfor giver det også mening at bære uld så tæt på kroppen. Det er ren bonus.

Lanolin er vandskyende, så hvis der bliver spildt lidt væske på dit ulden, vil du opleve, at det preller af, og du vil nemt kunne duppe væsken af med en tør klud. Det er derfor vigtigt, du prøver at bevare lanolinen i dit uldtøj. Vi anbefaler, at du bruger et vaskemiddel med lanolin. 

Uldundertøjet kan vaskes i maskine, men du kan også vaske det i hånden. Et uldprogram på vaskemaskinen ved 30 grader er helt ideelt. Vaskemaskiner er blevet så gode i dag, og ulden kan ikke lide for meget trykken og berøring, når den er våd. Vaskemidler til almindelig tøjvask er for skrappe til uld og silke. Det skyldes, at de indeholder enzymer. Enzymerne nedbryder uld fibrene, så det kan ikke anbefales, hvis du gerne vil beholde dit uld i lang tid fremover.   Vi fører Sonett, som laver fantastiske vaskemidler til både maskine og håndvask, samt pletfjernere. Find Sonett her

https://sjaelogsans.dk/undertoej-i-uld-herre-175/sonett-vaskemiddel-til-uld-og-silke-p6477

Når uld undertøjet skal tørre, anbefaler vi, at du lægger det forsigtigt på et tørrestativ ovenpå et håndklæde. Det må absolut ikke blive tørretumblet.

Som alternativ til vask, kan du lufte dit uldtøj i stedet. Gerne i et lidt fugtigt vejr.

 

Vores leverandører producerer GOTS certificerede textiler i den blødeste kvalitet. GOTS betyder Global Organic Textil Standard, og bruges til at definere kravene og til at sikre den økologiske standard fra høst af råvarer til miljø og en socialt ansvarlig produktion. Målet er, at give en troværdig garanti for forbrugeren, og er det nærmeste man kommer en verdens standard for økologisk tøj.