Bambus

Her kan du finde økologisk bambus tøj fra danske Joha

Bambus er både blødt og let. Det har en smuk, næsten silkeagtig glans, og er super behageligt at have på. Tilmed er bambus meget bæredygtigt. Det kan vokse alle steder, kræver ikke ret meget vand, og er 100% biologisk nedbrydelig ved produktion.

Johas bambus tøj er lavet af 96% økologisk bambus og 4% lycra.
Det er Oeko-tex mærket, dansk design og produceret i Europa.

1 vare(r)
1 vare(r)

Bambus er kommet for at blive

Bambus er både bæredygtigt og miljørigtigt. Planten kan vokse stort set alle steder og er så hårdfør, at den kan klare både tørke og oversvømmelse. Den har ikke brug for ret meget vand, og der bruges hverken kemi eller insektgift, da bambus har sit helt eget antibakterielle stof. Derfor er bambus også 100% biologisk nedbrydelig. Ved den mekaniske forarbejdning af bambus, knuser man bambussen og dens naturlige enzymer er med til at nedbryde den til en masse, der kan spindes tråde på. Denne metoder er super bæredygtig, og kræver ingen kemikalier. Det er helt den samme metode, der bruges ved fremstilling af hamp og hør fibre. Metoden er mere hensigtsmæssig for miljøet, men kræver også mere arbejde. Derfor er den dyr i forhold til kemisk forarbejdning. Høsten af bambus truer ikke pandaen eller andre bambus spisende dyr, da det er en anden art bambus, som bruges ved fremstillingen af tekstiler.

Bambus et meget let og blødt materiale, der ligger glat mod huden og er super behageligt at have på. Det er slidstærkt, fleksibelt og robust i vask. Bambusfibre er fyldt med meget små huller. Det betyder den kan optage op til 60% mere væske end f.eks. bomuld, uden at føles våd. Bambus er åndbar og absorberer sved og transporterer det væk fra kroppen. Indholdet af det bakterieafvisende stof bevares efter selv mange ture i vaskemaskine. Det gør den særligt velegnet til tøj der sidder inderst på kroppen.

Der findes 2 miljømærkninger, når vi snakker om bambus. FSC-mærket bruges til mærkning af leverandører, hvor Oekotex mærket, bruges til mærkning af tekstiler.