Uld og Silke undertøj

Lækker blød merino uld til den kræsne Her vil du finde det lækre uld undertøj fra Engel og Living Crafts.     

Med over 30 års erfaring indenfor produktion bæredygtige tekstiler, er de blevet specialister i at lave økologisk tøj i fantastiske materialer. Uldens gode egenskaber, kan du få glæde af hele året, da den er temperatur regulerende. Vi anbefaler blandingen 70% uld og 30% silke, da det ligger helt glat mod huden og ikke kradser. Silken har mange af de samme egenskaber som uld, og kan også være kølende i varme temperaturer. Fantastisk til den sensitive hud eller dig, der bare godt kan lide den bløde og lækre kvalitet.
10 vare(r)
10 vare(r)

Hvis du tror at uldtøj er kradsende og stift som i gamle dage, så tager du ganske fejl. 

Uld undertøjet hos Sjæl og Sans er fremstillet i økologisk merino uld og silke. Merinould er både blødere og tyndere, sammenlignet med almindelig uld, og det er blevet mere og mere populært til hverdagsbrug. 

Merinoulden kommer fra merino fåret, som har en ekstra blød og lækker uld. Sammen med silke, ligger materialet helt glat mod huden, og har ikke modhager på, som ulden havde i gamle dage.
Uld er et fantastisk materiale. Udover, at det er varmt, har det en masse andre gode egenskaber. Det er temperaturregulerende. Det optager ikke svedlugt, og så suger ulden op til 40% af sin egen vægt. Det betyder, at ulden faktisk holder dig varm, selv i våd tilstand. Den isolerer, og holder din krop varm. Særligt omkring organerne, er det vigtigt at være isoleret mod kulde. Så en uld undertrøje uden ærmer kan gøre mere, end du tror. Det giver en tryghed at have uld direkte på kroppen. Musklerne slapper mere af, når kroppen er isoleret og varm, og man skal ikke gå og skutte, sig og trække musklerne sammen. Vi oplever i butikken, at vores kunder med gigt har en god smertelindrende effekt af ulden. 

Merinould er velegnet til både varme og kolde temperaturer. I de kolde temperaturer, vil fugten blive absorberet fra din krop og give varme, og i de lidt varmere temperaturer, vil den absorbere fugten fra din krop og køle dig ned, når fugten fordamper. På den måde vil din krop og ulden arbejde sammen om, at regulere temperaturen.

Uld kommer ikke til at lugte af sved. Sveden fra vores krop lugter ikke i sig selv. Det er de bakterier, som opstår i sveden, der lugter. Da fugt fra kroppen optages i uld fibrene, er den ikke tilgængelig for disse bakterier. Derfor behøver du ikke vaske dit uld undertøj så ofte, som for eksempel bomuld.

Uld er ikke så glad for at blive vasket. Den indeholder det naturlige fedtstof lanolin. Det er lanolinen, som er med til at give den de egenskaber beskrevet overfor. Lanolin er et fedstof, som blandt andet hjælper fåret med at holde sig tør i vådt vejr.

Lanolin har mange fantastiske egenskaber. Det er sundt for huden, og bliver endda brugt i diverse cremer. Derfor giver det også mening at bære uld så tæt på kroppen. Det er ren bonus.

Lanolin er vandskyende. Hvis du spilder lidt væske på dit uldtøj, vil du opleve, at det preller af, og du vil nemt kunne duppe væsken af med en tør klud. Det er derfor vigtigt, du prøver at bevare lanolinen i dit uldtøj. Vi anbefaler, at du bruger et vaskemiddel med lanolin. 

Uldundertøjet kan vaskes i maskine, men du kan også vaske det i hånden. Bare husk, at det ikke må ligge i blød. Der vil være risiko for, at der kommer skjolder, og afsmitning. Et uldprogram på vaskemaskinen ved 30 grader er helt ideelt. Vaskemaskiner er blevet så gode i dag, og ulden kan ikke lide for meget trykken og berøring, når den er våd. Vi fører Sonett, som laver fantastiske vaskemidler til både maskine og håndvask, samt pletfjernere. Find Sonett her

https://sjaelogsans.dk/undertoej-i-uld-dame-176/sonett-vaskemiddel-til-uld-og-silke-p6477

Vaskemidler til almindelig tøjvask er for skrappe til uld og silke. Det skyldes, at de indeholder enzymer. Enzymerne nedbryder uld fibrene, så det kan ikke anbefales, hvis du gerne vil beholde dit uld i lang tid fremover.  

Når uld undertøjet skal tørre, anbefaler vi, at du lægger det forsigtigt på et tørrestativ ovenpå et håndklæde. Det må absolut ikke blive tørretumblet.

Som alternativ til vask, kan du lufte dit uldtøj i stedet. Gerne i et lidt fugtigt vejr.

 

 

Vores leverandører producerer GOTS certificerede textiler i den blødeste kvalitet. GOTS betyder Global Organic Textil Standard, og bruges til at definere kravene og til at sikre den økologiske standard fra høst af råvarer til miljø og en socialt ansvarlig produktion. Målet er, at give en troværdig garanti for forbrugeren, og er det nærmeste man kommer en verdens standard for økologisk tøj.

 

 

Engel Natur

 Produceret i Tyskland

Et tysk øko mærke af høj kvalitet, der i høj grad tager hensyn til vores hud og til miljøet.

Det familieejede selskab har produceret linned og tøj i 85 år. I 1982 begyndte forarbejdningen af naturlig bomuld, og Engel er nu en eksemplarisk producent af naturlige tekstiler.

Deres kollektioner omfatter tøj til voksne, babyer og børn i bomuld, ren merino uld eller merino uld og silke.

Ud over bomuld fra økologisk landbrug (certificeret økologisk), behandler de den fineste merinould fra kontrollerede biologiske husdyr (certificeret økologisk) og naturlig Merino uld (certificeret økologisk) med silke. Alle anvendte farvestoffer er fri for tungmetaller og altid fri for skadelige farver. Der bruges kun reaktive farvestoffer, som er stabile i bindingen med fibrene og karakteriseret ved en høj bestandighed. Når det kommer til tekstilbehandling, afstår de fra enhver kemisk forarbejdning.

I princippet skal alle anvendte stoffer være biologisk nedbrydelige og må ikke forurene jord, luft og vand. Alle brugte metaldele er nikkelfrie. Knapper er lavet af naturlige, vedvarende ressourcer. For at sikre den høje kvalitets standard specificeres de tilsvarende krav til lysfasthed, svedfasthed, vaskefasthed og krympning.

Disse egenskaber, sammen med restgrænser for miljø og sundhedsfarlige stoffer, er under periodisk gennemgang af uafhængige og certificerede miljølaboratorier.

 

Living Crafts

Living Crafts har produceret tøj i mere end 30 år.

De har meget opmærksomhed på råvarer af høj kvalitet og produktion i henhold til miljømæssige og sociale standarder.

Bortset fra hoved ideen om, at producere tekstiler ud fra økologiske GOTS certificerede standarder, er alle tekstiler med mærket "made with 100% windpower" produceret med 100% vedvarende energi.

Ulden kommer fra australske merino får og silken er morbær silke produceret i Indien.

Alle uld tekstiler produceres i Indien i overensstemmelse med social økonomiske og økologiske standarder. Generelt er hvert trin fra garn til raffinering og hele vejen til pakning af de færdige tekstiler, udført under ét tag.

Ulden er håndskåret og behandlet med levende enzymer. Dog kun naturlige såsom papaya og sukkerrør. Begge kan sammenlignes med de enzymer, der anvendes til fremstilling af surdej, når man laver brød. Den naturlige struktur af ulden forbliver uberørt. Fibrene overtrækkes ikke med kemi. Resultatet er bløde tekstiler lavet af levende uld og blandet med den blødeste silke. Det er særligt velegnet til dem med følsom hud eller dig, der bare godt kan lide det bløde. 

Den rå bomuld kommer fra Tyrkiet og Indien. Den er økologisk certificeret, hvilket betyder, at der for eksempel kun bruges organisk gødning og naturlig skadedyrs bekæmpelse. Der bruges ikke kemikalier som pesticider og kunstgødning, og der bliver ikke anvendt genetisk manipulerede frø.

Bomuldens afgrøder er håndplukket, og er derfor slidstærk og nem at rengøre. Dens specielle komfort, skyldes, at den absorberer fugt godt, mens stoffet stadig føles tørt. Living Crafts producerer bomuld uden at bruge børnearbejde. Det er i henhold til standarder, der er social økonomisk forsvarlige, og med hensyn til spildevand samt støv og støjgrænser. På fabrikken bliver garnene vævet og strikket i stoffer. I farvemøllen får de deres farve uden giftige tilsætningsstoffer. Forarbejdning fra den rå bomuld til den færdige beklædnings genstand fortsætter i Indien og Tyrkiet for at undgå lange transportruter, så der kan holdes en bæredygtig standard.