Herre

Lækker blød merino uld der ikke kradser

    

Det økologiske uld undertøj fra Engel og Living Crafts, er i en super dejlig kvalitet, med egenskaber som er fantastiske og effektive hele året, da det er temperatur regulerende.
Vi fører tøj fra Engel og Living Crafts, da de har produceret bæredygtigt tøj i mere end 30 år. og er blevet specialister i det.
Forestil dig en blød uld undertrøje som er lavet af både uld og silke, og som ligger helt glat med huden uden at kradse.
Det er wellness du kan iføre dig!
Silken kan mange af de samme gode ting som uld kan, og så er den er også let afkølende i de varmere temperaturer.
God til den følsomme hud, eller til dig som bare elsker en lækker og blød kvalitet.

 

2 vare(r)
2 vare(r)

 

Uld til hverdag, arbejde og ski ferie

Uld undertøjet hos Sjæl og Sans er fremstillet i økologisk merino uld og silke. Merinould er både blødere og tyndere, sammenlignet med almindelig uld, og det er blevet mere og mere populært til hverdagsbrug, under arbejdstøjet og som ski undertøj.

Uld er et fantastisk materiale, som udover at holde dig varm, også kan virke kølenede da det er temperaturregulerende.
Faktisk suger uld op til 40% af sin egen vægt, hvilket vil sige at det kan holde dig varm, selv i våd tilstand, da det har så gode isolerende egenskaber.

Vidste du at uld heller ikke optager svedlugt? Så du behøver ikke bekymre dig om lugtgener, selvom du har haft det godt og varmt.
Det sidste er særligt vigtigt, særligt omkring organerne, at være isoleret mod kulde. Derfor kan en uld undertrøje uden ærmer gøre mere for dig end du tror.

Når du har det varmt så har du det godt, og så slapper dine muskler mere af, da du er fri for at gå og skutte dig og derved spænde i dine muskler. Derfor giver det tryghed at have uld direkte på din krop.  

Din krop og ulden arbejder sammen om at regulere temperaturen.
Fordi ulden absorberer fugten fra dig, når det er koldt, vil den være med til at varme dig op. Ligeledes vil den absorberede fugt fordampe når det bliver varmt, og derved være med til at køle dig ned.
Det er nogle af de fantastiske egenskaber Merinould besidder.

Angående sved, så er det sådan at sved i sig selv ikke lugter. Det er de bakterier som opstår i sveden som får det til at lugte.
Men da fugten fra din krop optages i uldfibrene, så er de ikke tilgængelige for disse bakterier, og derfor kommer uld ikke til at lugte af sved. 

Det betyder at du ikke behøver at vaske dit uld undertøj så ofte, som du er nødt til med eksempelvis bomuld.

Uld er også vandskyende fordi det indeholder det naturlige fedtstof lanolin.
Hvis du spilder lidt væske på dit uldtøj, så preller det af og du har nemt ved bare at duppe væsken af med en tør klud. Derfor anbefaler vi også at du bruger vaskemiddel med lanolin, for at bevare lanolinen i dit uldtøj. 
Du kan både vaske dit uldundertøj i hånden og i en vaskemaskine. Vaskemaskiner er blevet så gode i dag at du snildt kan bruge et uldprogram på 30 grader. Dog er det vigtigt at huske at vaskemidler til almindelig tøjvask er for skrappe til uld og silke. Det skyldes, at de indeholder enzymer som nedbryder uld fibrene.
Derfor er det vigtigt, hvis du gerne vil beholde dit uld i lang tid fremover, at bruge et egnet vaskemiddel som Sonett,

Vi fører selvfølgelig Sonett hos sjæl og sans, og de laver både pletfjernere, plejemidler og fantastiske vaskemidler til både maskine & håndvask.

Når uld undertøjet skal tørre, anbefaler vi, at du lægger det forsigtigt på et tørrestativ ovenpå et håndklæde.
Som alternativ til vask, kan du lufte dit uldtøj i stedet. Gerne i et lidt fugtigt vejr.

Vores leverandører producerer GOTS certificerede textiler i den blødeste kvalitet. GOTS betyder Global Organic Textil Standard, og bruges til at definere kravene og til at sikre den økologiske standard fra høst af råvarer til miljø og en socialt ansvarlig produktion. Målet er, at give en troværdig garanti for forbrugeren, og er det nærmeste man kommer en verdens standard for økologisk tøj.