Dame

 

Lækker blød merino uld og silke

Økologisk uld undertøj fra Engel og Living Crafts    

De har mere end 30 års erfaring indenfor produktion af bæredygtige tekstiler, og de blevet specialister i at lave økologisk tøj i en super lækker kvalitet. Den fantastiske kombination af uld og silke gør, at der ikke er noget der kradser. Det gode mix af 70% uld og 30% silke, får stoffet til at ligge helt glat mod din hud, og giver varme og tryghed. Uldens super gode egenskaber, kan du få glæde af hele året, da den er temperatur regulerende. Silken har en del af de samme egenskaber som uld, og er let afkølende i de varmere årstider. Dejligt til den følsomme hud eller til dig, der bare godt kan lide det blødt og lækkert. Ren wellness.

Naturligvis GOTS certificeret.

 

 

 

 

8 vare(r)
8 vare(r)

 

Super blødt uldtøj til hverdag og fest

Uld undertøjet hos Sjæl og Sans er fremstillet i super blød merino uld og silke. Merinoulden er både blødere og tyndere, sammenlignet med almindelig uld, og det er blevet mere og mere populært til både hverdags og til festbrug, da det er blødt og lækkert at have på. Det er idéelt under festtøjet i vinterhalvåret eller en kold sommeraften i have teltet. Det isolerer, og holder din krop varm og tryg. Merinould er velegnet hele året. I de kolde temperaturer, vil fugten blive absorberet fra din krop og give varme, og i de lidt varmere temperaturer, vil den absorbere fugten fra din krop og køle dig ned, når fugten fordamper. Sådan vil din krop og ulden arbejde sammen om, at regulere temperaturen, og holde dig lige tilpas. Særligt omkring organerne, er det vigtigt at være isoleret mod kulde. Derfor kan en uld undertrøje uden ærmer gøre mere, end du tror. Det giver en fantastisk tryghed at have uld direkte på kroppen. Musklerne slapper af, når kroppen er isoleret og varm, og du skal ikke gå og skutte dig, og trække musklerne sammen. 

Lanolinen, som er fedtstoffet i ulden har mange fantastiske egenskaber. Det er super sundt for huden, og bliver brugt i diverse cremer. Derfor giver det også rigtig god mening at bære uld så tæt på kroppen. Det er ren bonus og ren wellness.

Lanolin er vandskyende. Hvis du spilder lidt væske på dit uldtøj, vil du opleve, at det preller af, og du vil nemt kunne duppe væsken af med en tør klud. Super nemt. Det er derfor vigtigt, du prøver at bevare lanolinen i dit uldtøj. Vi anbefaler, at du bruger et vaskemiddel med lanolin.

Du kan både vaske dit uldundertøj i hånden og i en vaskemaskine. Vaskemaskiner er blevet så gode i dag, at du sagtens kan bruge et uldprogram på 30 grader. Dog er det vigtigt at huske på, at vaskemidler til almindelig tøjvask er for skrappe til uld og silke. Det skyldes, at de indeholder enzymer som nedbryder uld fibrene.
Derfor er det vigtigt, hvis du gerne vil beholde dit uld i lang tid fremover, at bruge et egnet vaskemiddel som Sonett,

Vi fører selvfølgelig Sonett hos sjæl og sans, og de laver både pletfjernere, plejemidler og fantastiske vaskemidler til både maskine & håndvask.

Når uld undertøjet skal tørre, anbefaler vi, at du lægger det forsigtigt på et tørrestativ ovenpå et håndklæde. Det må absolut ikke blive tørretumblet.

Som alternativ til vask, kan du lufte dit uldtøj i stedet. Gerne i et lidt fugtigt vejr.

 

Vores leverandører producerer GOTS certificerede textiler i den blødeste kvalitet. GOTS betyder Global Organic Textil Standard, og bruges til at definere kravene og til at sikre den økologiske standard fra høst af råvarer til miljø og en socialt ansvarlig produktion. Målet er, at give en troværdig garanti for forbrugeren, og er det nærmeste man kommer en verdens standard for økologisk tøj.