Lækker blød merino uld der ikke kradser

   

Vi fører økologisk uld undertøj fra Engel og Living Crafts. De har i mere end 30 år, produceret bæredygtigt tøj, og er nu blevet specialister i at lave tøj i en super dejlig kvalitet. Uldens fantastiske egenskaber er effektive hele året, da den er temperatur regulerende. Uld sammen med silke, ligger helt glat med huden og giver en lækker blød uldundertrøje, der ikke kradser. Silken kan mange af de samme gode ting som uld, og er også let afkølende i de varmere temperaturer. God til den følsomme hud eller til dig, der elsker den lækre bløde kvalitet.

 

Populær
Populær
Populær
Populær
Populær

 

Uld til hverdag, arbejde og ski

Uld undertøjet hos Sjæl og Sans er fremstillet i økologisk merino uld og silke. Merinould er både blødere og tyndere, sammenlignet med almindelig uld, og det er blevet mere og mere populært til hverdagsbrug, under arbejdstøjet og som ski undertøj.

Uld er et fantastisk materiale. Udover, at det er varmt, har det en masse andre gode egenskaber. Det er temperaturregulerende. Det optager ikke svedlugt, og så suger ulden op til 40% af sin egen vægt. Det betyder, at ulden faktisk holder dig varm, selv i våd tilstand. Den isolerer, og holder din krop varm. Særligt omkring organerne, er det vigtigt at være isoleret mod kulde. Så en uld undertrøje uden ærmer kan gøre mere, end du tror. Det giver en tryghed at have uld direkte på kroppen. Musklerne slapper mere af, når kroppen er isoleret og varm, og man skal ikke gå og skutte, sig og trække musklerne sammen.  

Merinould er velegnet til både varme og kolde temperaturer. I de kolde temperaturer, vil fugten blive absorberet fra din krop og give varme, og i de lidt varmere temperaturer, vil den absorbere fugten fra din krop og køle dig ned, når fugten fordamper. På den måde vil din krop og ulden arbejde sammen om, at regulere temperaturen.

Uld kommer ikke til at lugte af sved. Sveden fra vores krop lugter ikke i sig selv. Det er de bakterier, som opstår i sveden, der lugter. Da fugt fra kroppen optages i uld fibrene, er den ikke tilgængelig for disse bakterier. Derfor behøver du ikke vaske dit uld undertøj så ofte, som for eksempel bomuld.

 

Lanolin er vandskyende. Hvis du spilder lidt væske på dit uldtøj, vil du opleve, at det preller af, og du vil nemt kunne duppe væsken af med en tør klud. Det er derfor vigtigt, du prøver at bevare lanolinen i dit uldtøj. Vi anbefaler, at du bruger et vaskemiddel med lanolin. 

Uldundertøjet kan vaskes i maskine, men du kan også vaske det i hånden. Et uldprogram på vaskemaskinen ved 30 grader er helt ideelt. Vaskemaskiner er blevet så gode i dag. Vaskemidler til almindelig tøjvask er for skrappe til uld og silke. Det skyldes, at de indeholder enzymer. Enzymerne nedbryder uld fibrene, så det kan ikke anbefales, hvis du gerne vil beholde dit uld i lang tid fremover. Vi fører Sonett, som laver fantastiske vaskemidler til både maskine og håndvask, samt pletfjernere. Find Sonett her

https://sjaelogsans.dk/undertoej-i-uld-dame-176/sonett-vaskemiddel-til-uld-og-silke-p6477

Når uld undertøjet skal tørre, anbefaler vi, at du lægger det forsigtigt på et tørrestativ ovenpå et håndklæde. 

Som alternativ til vask, kan du lufte dit uldtøj i stedet. Gerne i et lidt fugtigt vejr.

 

 

Vores leverandører producerer GOTS certificerede textiler i den blødeste kvalitet. GOTS betyder Global Organic Textil Standard, og bruges til at definere kravene og til at sikre den økologiske standard fra høst af råvarer til miljø og en socialt ansvarlig produktion. Målet er, at give en troværdig garanti for forbrugeren, og er det nærmeste man kommer en verdens standard for økologisk tøj.